NBI/B-Egy pontot hoztunk a nyitányon!
Szeptember 03, 2023

Jó formában, igazi csapatként játszottunk!

Egy év kitérő után, ismét NBI/B osztályú mérkőzést játszottunk tegnap az Etelka soron. A 2023/24-es szezont a Kispest ellen kezdtük, akik nem titkolt szándékkal, nyerni jöttek Szegedre.

Jól kezdtük a mérkőzést, lendületes játékkal, nagy iramot diktáltunk és eredményesen is zártuk a támadásokat. Kozma Flóra remek formában, nagyon alázatosan játszott és a frissen debütáló Majoros Gréta is rendkívül hatékonyan védte a hálót, stabilitást adva ezzel mezőnyjátékosainknak. Bátran, ötletesen, fegyelmezetten kézilabdáztunk, ami az eredményen is megmutatkozott: ötgólos előnnyel mentünk a pihenőre.

A szünet mindig vízválasztó szokott lenni, és ebből most nem jöttünk ki jól.  A második félidő első perceiben ellenfelünk nemcsak ledolgozta a hátrányát, hanem át is vette a vezetést, igaz nagy különbséget egyszer sem sikerült kiharcolniuk. Csapatunk mentális erejét mutatta, hogy a mérkőzés ilyetén alakulása után sem törtünk meg, az önbizalomvesztés egy szikrája sem látszott a játékunkon. Kritikus helyzetben nagyon fontos gólokat lőttünk, vagy harcoltunk ki a hétmétereseket és persze jöttek a védések is. A második félidőt nézve végül igazságos döntetlen eredmény született.

Összességében nagyon jó benyomást keltett a csapat! Lelkesen, nagy szívvel, lendületesen játszottunk. Csapatként dolgoztunk és mindenki hozzátett a mérkőzéshez, de nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy saját nevelésű fiatal kapusunk, Majoros Gréta NBI/B-s bemutatkozása tökéletesre sikeredett.

Gratulálunk mindenkinek!

Legközelebb szeptember 9-én, Orosházán lépünk pályára 18:00-kor. Gyertek szurkolni!

Hajrá Szeged!


NBI/B
PC Trade SZNKE - Kispest NKK 29-29 (15-10)

PC Trade SZNKE: Madera-Domokos Claudia Esther, Majoros Gréta, Szalma Zita- Frányó Laura 5, Miksi-Szécsi Rebeka 3, Nagy Renáta 3, Dudás Dominika 1, Vadkerti Luca 1, Csoknyai Nóra 5, Csery Zoé 1, Gyenes Imola, Bozsoky Brigitta, Vörös Vivien 1, Kozma Flóra 6, Sztanó Kincső, Szabó Leila 3
Edző: Vadkerti Attila- " Ma nyertünk és el is vesztettünk egy pontot. Nem akarom ragozni, újonc csapatként elégedettek lehetünk az eredménnyel. Az egész heti munkánkat sikerült adaptálni a mérkőzésre, büszke vagyok a lányokra. Akit mindenképp kiemelnék, az a frissen debütált, saját nevelésű, utánpótlás játékosunk, Majoros Gréta, aki még NBI-es szinten is extrát nyújtott a kapuban!"