Nőnapi győzelem, rekord lőtt góllal
Március 10, 2020

A mérkőzés előtt nőnap alkalmából klubunk vezetősége virággal köszöntötte mindkét csapat játékosai, majd csapatunk ellenállhatatlan játékkal tette még szebbé az ünnepet. 

A Ferencváros elleni kötelező győzelem és a Pénzügyőr elleni idegenbeli bravúr után a Kecskemét meccsen nem lehetett más célja csapatunknak, mint a győzelem. A mérkőzés előtt Zsadányi Sándor vezetőedző egy kicsit feszültebb volt a szokásosnál, mert mint mondta, mindig az ilyen kötelező mérkőzések a legnehezebbek. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy az öltözőben tapasztalt hangulat és a edzéseken látottak miatt joggal bizakodhat a győzelemben.

Ezt a lányok is bizonyították a pályán az első perctől kezdve. Repülőrajtot vettünk, kihasználva ellenfelünk hibáit gyors gólokat tudtunk szerezni és a 10. percben már öttel vezettünk. A Ferencváros ellen a támadásunk működött jól, a Pénzügyőrnél a védekezés volt a siker kulcsa, a vasárnapi meccsünkön viszont mindkettőben nagyszerű teljesítményt hoztunk, így nem meglepetés, hogy a félidőben már 10 góllal vezettünk. (21-11)

A lendületünk a térfélcsere után sem hagyott alább, bár a Kecskemét megpróbált felzárkózni, de csak 1-2 góllal tudta csökkenteni a hátrányát. A 38. percre ismét 10 gólos volt ez előnyünk, az addig remekül védő Dobó Mónika helyett Gyovai Sára állt be a kapuba, aki rögtön egy bravúros védést hozott és ezt többször megismételte a hátralévő időben is. Az utolsó negyedórában a lányok ráraktak még egy lapáttal és a teljesen széteső Kecskemét ellen, egy 13-4-es szériával, a 47 lőtt góllal rekordot felállítva, 21(!!!!) góllal nyertek. (47-26)

Mivel a Kispest meglepetésre kikapott Orosházán, így már csak 1 pont választ el bennünket a dobogó harmadik fokától, ráadásul jövő héten éppen a fővárosiak ellen lépünk pályára idegenben, így lehetőségünk van az előzésre a szombaton, 18 órakor kezdődő meccsen.

Zsadányi Sándor: Az előző meccseken mutatott játék és a hangulat bizakodásra adott okot a meccs előtt. Azt én sem gondoltam volna, hogy ennyire sima és nagyarányú lesz a győzelmünk, de mind támadásban, mind védekezésben és kapus teljesítményben olyat hoztunk, ami miatt az eredmény nem meglepő. Ez a három meccs jó alapja lehet a jövő heti Kispest elleni bajnokinak, ahol szeretnénk folytatni a sorozatot és úgy hazajönni a meccs után, hogy a dobogón vagyunk. 


Kézilabda NB I/B női felnőtt-Kelet, 16. forduló
PC Trade Szeged – GBB Zrt. Kecskmét NKSE 47-26 (21-11)

Szeged, Etelka sori sportcsarnok 200 néző Vezette: Garai, Varasdi
PC Trade Szeged: Dobó-Szabó F 2, Speth 11 (4), Bató 6, Szécsi 1, Miklós 7, Mikó 4 csere: Gyovai (kapus) Csoknyai 3, Zsikó 4(1), Vér 2, Frányó 3, Szabó L 4, Tóth S
Vezetőedző: Zsadányi Sándor.
Hétméteres: 5/4 ill. 2/2.
Kiállítás: 6 perc ill. 4 perc.  

Friss híreink

Csonka szezont ...

Április 08, 2020

Nőnapi győzelem, ...

Március 10, 2020

Kézilabda? Az ...

Március 05, 2020