Megízadtunk, de megynertük első meccsünket
Szeptember 14, 2020

Csapatmunkával őröltük fel a remekül küzdő Tempó KSE-t.


Az idény első gólját ugyan Miklós Kitti szerezte, de a Tempó kezdte jobban a meccset, kétgólos előnyét a 12. percig tartotta, majd rárakott egy lapáttal és a félidő felénél már hat góllal vezetett. Zubai Gábor vezetőedző a meccs előtt kérte a lányokat, hogy ne nézzék az eredményjelzőt, játszanak nyugodtan és koncentráltan. Ez utóbbival volt a legnagyobb probléma, mert rengeteg ziccert hagytak ki a lányok, emellett három hétméterest is hibáztak. A vezetőedző a 21. percben pályára küldte a sérüléséből visszatérő rutinos Nagy Renátát, ami érezhető változást hozott csapatunk játékában. A kapuban Porobic Zoé is bemutatott néhány szép védést, így a félidő végére sikerült 3 gólra zárkózni. (12-15)

Bár a második játékrész elején úgy tűnt megtőrjük az ellenfél lendületét, de a hiába jöttünk fel 1 gólra, a Tempó megint elment hárommal. A félidő felénél ismét közel volt a fordítás, és most nem is engedte el ennek a lehetőségét csapatunk. Az 51. percben egyenlítettek, majd 2 perccel később a vezetést is sikerült átvenni. A Tempó még egyszer egyenlített, amire Kozma Flóra rögtön válaszolt, az utolsó 3 és fél percben akár növelhettük volna előnyünket, de újabb gólt már nem sikerült lőni, igaz nem is kaptunk többet. Igazi csapatmunkával sikerült megszerezni a szezon első mérkőzésén az első győzelmünket. (24-23)

Zubai Gábor: A meccs előtt azt mondtam a lányoknak, hogy a saját játékunkat játszuk, és becsüljük meg a helyzeteinket. Sajnos ez az elején döcögött, de a feljavuló kapusteljesítménnyel, remek csapatmunkával sikerült felőrölnünk az ellenfelet. Külön ki kell emelni, hogy a lányok ezen a meccsen egymásért tudtak küzdeni, ami komoly erényünk lehet a jövőben is. Pénteken azt mondtam a  sajtótájékoztatón, hogy az egygólos győzelemnek is nagyon örülök majd, így nem lehetek elégedetlen.


PC Trade Szeged- Tempó KSE 25-24 (12-15)
NB I/B női kézilabda mérkőzés, Etelka sor 100 néző

Vezette: Fehér, Kékesi

PC Trade Szeged: Porobic-Szab F 2, Csoknyai 1, Zsikó 4, Szécsi 5, Miklós 3, Kozma 2 csere: Nagy R. 5/1, Frányó 3/1

Hétméteres: 4/8 illetve  1/2
Kiállítás: 12 perc illetve 8 perc

Friss híreink

Simán, de nem ...

Szeptember 28, 2020

UP hírek: Csak a SZEGED!

Szeptember 28, 2020

Nézők nélkül is a ...

Szeptember 26, 2020

UP hírek: Minden ...

Szeptember 17, 2020