Ők kezdik meg a felkészülést hétfőn-csapatbemutató
Július 17, 2020

Kialakult a felnőttcsapatunk kerete, hétfőn már a felkészülés is elkezdődik a szeptember elején kezdődő bajnokságra.

Néhány héttel ezelőtt már bemutattuk a felnőttcsapat új vezetőedzőjét, Zubai Gábort, és mint akkor jeleztük, folyamatosan dolgozott a szakmai stáb a jövő évi játékoskeret kialakításán. Az elsődleges szempontunk az volt, hogy az előttünk álló szezonban is a rutinos és fiatal játékosokkal együtt egy ambiciózus, motivált csapatot alkossanak.

Kapusok

A 18 éves Fehér Ivonn már bemutatkozott felnőttcsapatunkban, többször kapott kisebb nagyobb szerepet rutinosabb kapusaink mögött. Az előző félszezonban az NB II-es Hódmezővásárhelyben is pályára lépett kettős játékengedéllyel.

Porobic Zoé vezetékneve ismerős lehet a szurkolóinknak, édesapja Porobic Haris évekig dolgozott a MOL-Pick Szegednél, majd a Telekom Veszprémnél kapusedzőként. Májusban ünnepelte a 16. születésnapját, Ajkáról igazoltuk csapatunkhoz.

Balszélsők

Szabó Fanni tavaly 16 bajnoki mérkőzésen 43 gólt szerzett. A 21 éves játékos bizonyította a szakmai stábnak, hogy lehet rá építeni, komolyabb feladatokat is rá lehet bízni. A rutinosabb játékosaink egyike.

Szabó Leila a tavalyi szezon előtt igazolt klubunkhoz Gyuláról. A 19 éves játékos már bemutatkozott a felnőtteknél is, de emellett ifjúsági csapatunk egyik erőssége volt. A fiataloknál 18 meccsen szerzett 74 gólja kitűnő ajánlólevél a következő szezonra.

Balátlövők

Csoknyai Nóra két évvel ezelőtt igazolt csapatunkhoz. A 25 éves játékosunk komoly élvonalbeli múlttal rendelkezik, ami nagy hasznára lehet fiatal csapatunknak. A védekezésünk egyik oszlopaként számítunk rá, de ahogy az előző szezonban is bizonyította, támadásban is jól kamatoztatja rutinját.

A 18 éves Tóth Sarolta a 2018/19-es idényben mutatkozott be az NB I/B-s csapatunkban. Kitűnő példája annak az elvnek, amit követünk a jövőben is: az utánpótlásunkból szeretnénk egy erős felnőttcsapatot építeni, esélyt adva a játékosoknak az előrelépéshez.

Szöllősi Zsófia poszttársához hasonló pályafutást járt be. 18 éves, ugyancsak két évvel ezelőtt játszotta első meccsét a felnőttek között. Folyamatosan épült be a csapatba, és vette fel a ritmust. Az idei évben rá is komolyabb feladatok várnak.

Irányítók

Egyik legnagyobb erősítésünk, hogy Zsikó Zsanettet meg tudtuk tartani. A 23 éves kézilabdázó tavaly 63 gólt szerzett a bajnokságban, biztos kézzel értékesíti a hétmétereseket. Tőle már elvárható, hogy vezéregyénisége legyen csapatunknak.

A 19 éves Frányó Laura az előző, csonka szezonban már bizonyította, hogy övé lehet a jövő. A Kecskemét elleni idegenbeli meccsen emlékezetes teljesítménnyel, 5 góllal járult hozzá a sikerünkhöz. A hasonló teljesítményt várja tőle az edzői stáb.

Jobbátlövők

A 21 éves Szécsi Rebeka évek óta alapember felnőttcsapatunkban. A harmadik szezonjára készül Szegeden, korábban a Vasasban már bemutatkozott az első osztályban is. Ő is a rutinos játékosok közé tartozik, góljaival meccseket képes eldönteni.

A 31 éves Nagy Renáta Szegeden született, de pályafutását Kiskunhalason kezdte .Tehetségére fiatalon felfigyeltek edzői, Zsiga Gyula már 14 éves korában pályára küldte az élvonalban, a Kiskunhalas színeiben. Dunaújváros, Hódmezővásárhely, Siófok érintésével került Nagyatátra, ahol 8 évig játszott. Csapatunkhoz Dunakesziről érkezett, ahova januárban igazolt. Nem is kérdés, hogy rutinja igazi vezéregyéniségé teheti nálunk átlövőként és irányítóként is.

Jobbszélsők

Miklós Kitti 64 gólt szerzett az előző bajnokságban, és ezzel a harmadik legeredményesebb játékosa volt csapatunknak. Októberben ünnepli 21. születésnapját, róla is elmondható, hogy komoly erősítés, hogy a következő bajnokságra is sikerült csapatunknál tartani.

Beállók

Lantos Szabina az elmúlt két szezonban már lehetőséget kapott a felnőttcsapatunkban, a 17 éves játékosnál is a szeptemberben kezdődő bajnoki szezon hozhatja meg az igaziáttörést. Tehetsége és eddig mutatott teljesítménye egyértelműen alkalmassá teszi nagyobb feladatok megoldására is.

Kozma Flóra négy év után tért vissza klubunkhoz, az előző szezonban az NB II-es Algyőben játszott. A 23 éves gólerős játékos, támadásban és védekezésben is komoly feladatok várnak rá.

Ahogy a korábbi években, úgy most is szeretnénk lehetőséget adni az ifjúsági csapatunk szereplő játékosoknak a rutinszerzésre a felnőttek között. Ennek jegyében a hétfői felkészülést velünk kezdi meg Weszelovszky Anett, Dudás Dominika, Tóth Adrienn, Prezenczki Nelli, Vörös Vivien. Velük is biztosan találkozhatunk majd egy-egy mérkőzésen a pályán.