Jobb állapotban van a csapat, mint az edzők várták
Július 24, 2020

Fizikai felmérés és labdás edzés is szerepelt a felkészülés első hetének programjában. Hétfőtől jön a kemény munka.

A Red Zone Sport munkatársai által összeállított felméréssel kezdődött a felkészülésünk hétfőn. A szakmai stáb a két napos teszt után pontos képet kapott a lányok fizikai állapotáról. —Hosszú volt a kihagyás, így bennünket is meglepett, hogy milyen jó állapotban van a csapat, sőt többen az elvártnál is jobb mutatókat produkáltak. Ez mindenképpen jó alapja lesz az előttünk álló 5-6 hét kemény munkájának. A labda is előkerült a héten, jó támpontot kaptunk, hogy milyen struktúrát kell majd kialakítanunk a játékunkban. Megvannak az első benyomások, a hangulattal sem volt probléma, hétfőn innen folytatjuk majd—foglalta össze az első hét történéseit Laluska Balázs szakmai igazgató.

Új vezetőedzőnk, Zubai Gábor a hétfőn mutatkozott be a lányoknak. A születésnapját pénteken ünneplő tréner annak örült a legjobban, hogy könnyen sikerült megtalálnia a közös hangot a csapattal. —Ismerkedünk, de napról-napra oldottabb volt a hangulat, jól éreztem magam az edzéseken és a lányokon is ezt láttam. Lesz bőven munka, elsősorban az lesz a feladatunk, hogy gyorsítsuk a csapatot fejben és játékban. Ez lesz az alapja annak, hogy meccsen belül is ritmust tudjunk váltani támadásban és védekezésben is—mondta vezetőedzőnk.

A lányok szabad hétvégét kaptak a szakmai stábtól, legközelebb majd hétfőn találkoznak és elkezdik az alapozást. Az edzőmeccsek időpontjai is körvonalazódnak, augusztusban már a szurkolóink is megismerkedhetnek a formálódó csapatunkkal a felkészülési mérkőzéseken.