Új edzővel és régi névadó szponzorral folytatjuk a munkát
Május 28, 2020

Bemutattuk új edzőnket és meghosszabbítottuk a névadó szponzori szerződésünket a PC Trade Systems-szel.

Zubai Gábor irányítja felnőttcsapatunkat a következő szezonban. A nemrégiben visszavonult válogatott kézilabdázó, Zubai Szabolcs öccse Mezőkövesden kezdett kézilabdázni, majd a Dunaferrbe igazolt. Ígéretes pályafutás állt előtte, de 20 évesen térdsérülése miatt fel kellett hagynia az aktív játékkal. A kézilabdától nem szakadt el, az utánpótlásban kezdett dolgozni, majd az NB II-es Duna-Pent női csapatának trénere lett, legutóbb a Mezőkövesd utánpótlásában dolgozott.

—Nagyon tetszett az a jövőkép, amit a klub vezetése felvázolt. Fiatal edző vagyok, és ennél a csapatnál adott a lehetőség, hogy lendületet kapjon a pályafutásom. Bátyám 10 évig kézilabdázott a Szegeden, megkerülhetetlen szereplője a város kézilabdájának, ami egyfelől felelősséggel is jár nekem, de én a saját utamat szeretném járni. —mondta székfoglalójában a 31 éves tréner.

Az edzőbemutató sajtótájékoztatón ott volt Tóth Gábor, a PC Trade Systems Kft. ügyvezető igazgatója is, akivel a klub újabb névadó szponzori szerződést írt alá. —A mai helyzetben nagyon fontos, hogy stabil alapokkal rendelkezzen egy sportklub. Ezért tartottuk fontosnak, hogy mielőbb meghosszabbítsuk névadó szponzorunkkal a szerződésünket, és mielőbb be tudjuk mutatni az új edzőnket.— foglalta össze Vadkerti Attila a klubunk stratégiai igazgatója. Hozzátette, hogy a névadó szponzorunkkal évek óta szoros kapcsolatban dolgoznak és közös célokért küzdenek, így a szerződés hosszabbításban is gyorsan meg tudtak egyezni.

—Amikor elkezdtük a közös munkát, a jövőbe fektettünk be. A klubnál folyó szakmai munka és a meghatározott célok továbbra is garanciát jelentenek arra, hogy jó helyre kerül a támogatásunk, ezért nem volt kérdés, hogy folytatjuk a közös munkát. A célunk közös, egy erős, szegedi női csapatot szeretnénk kialakítani, amelyik meghatározó szerepet játszik az utánpótlásban és Szeged sportjában is.— mondta Tóth Gábor a hosszabbításról.

—Nem csak játékosokat, de edzőt is nevelünk az egyesületünkben. A csapatnál dolgozó szakemberek mindegyike előre tudott lépni pályafutásában, ami elismerése a munkánknak. Most újabb fejezetet nyitunk, a célunk az építkezés és lépésről-lépésre haladva szeretnénk egy stabil, élvonalbeli női csapatot adni Szegednek. Ehhez a munkához kerestünk egy fiatal edzőt, aki lehetőségként tekint a közös munkára. Szakmai igazgatónkkal, Laluska Balázzsal több lehetséges jelölt közül választottuk Gábort, aki eddig az utánpótlásban ért el figyelemreméltó sikert. Most itt a lehetősége, hogy egy fiatal csapattal együtt fejlődve magasabb célokért küzdjön.—avatott be az edzőválasztás hátterébe Vadkerti Attila.

Laluska Balázs hangsúlyozta, hogy a legnagyobb feladat az, hogy egy, az utánpótlásából építkező, karakteres csapat épüljön. Ehhez kerestek egy olyan szakembert akiben megvan a lehetőség ennek kialakítására. —Azt szeretnénk elérni, hogy csapataink, ha pályára lépnek, akkor akár úgy is megismerjék őket, hogy nincs a mezükre írva, a csapatnév. A játékrendszerünk nem egyszerű, de az elmúlt időszak az utánpótlásban és a felnőtteknél is azt bizonyította, hogy célravezető. Ezt az utat kell folytatnunk, lépésről-lépésre haladva célunk felé.-mondta szakmai igazgatónk. 

Csapatunk játékoskerete is alakulóban van, többen távoztak, a helyükre érkező játékosokkal előrehaladott tárgyalásokat folytatunk. A klubunk vezetése továbbra is marad az eddigi beváltaknál, azaz egy fiatal, szegedi csapatot szeretne építeni.