Ez már igazi bravúr volt
Március 03, 2020

Szombaton, szokatlan időpontba, ebédidőben jött meg az étvágyunk a győzelemre és a tabella második Pénzügyőr volt ennek „áldozata”.

Talán sokan felkapták a fejüket, amikor a Pénzügyőr elleni meccs előtt vezetőedzőnk Zsadányi Sándor határozottan kijelentette: nyerni szeretne a tabella második elleni meccsünkön. A múlt heti bajnoki győzelem és a hétközi Ligakupa továbbjutás a NEKA ellen csak jót tett a lányok önbizalmának és a hangulatnak is, ami joggal tette bizakodóvá a szakmai stábot. 

Az 5. percben 3-3 állt az eredményjelzőn, amikor beindultak a lányok. A szinte tökéletesen működő védekezésünkkel nem tudott mit tenni az ellenfelünk, de a kapuban Dobó Móni is nagyszerű teljesítményt nyújtott, így a 19. percben, amikor mi már 10 gólnál jártunk, a Pénzügyőr akkor lőtte a 4. (!!!!) találatát. A 14 perces hazai gólcsendet egy hosszabb hullámvölgy követte nálunk és a félidő utolsó percében egyenlíteni tudtak a hazaiak-több mint 10 percig mi sem találtunk a kapuba. 

A felemás első félidő után a a második 30 percben magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és megléptünk 2 góllal, sőt a meccs hajrájához már kényelmesnek tűnő 4 gólos vezetéssel érkeztünk. De nem törte meg a Pénzügyőrt a remek védekezésünk, és az 55. perc után 2 perc alatt felzárkóztak 1 gólra. A 3 gólos hazai szériát az 58. percben Speth Evelin találata szakította meg, majd a hazaiak hiába kértek 2 és fél perccel a vége előtt időt, gólt sem ők, sem mi nem tudtunk lőni, így nyertünk 22-20-ra.

Győzelmünkkel továbbra is ott vagyunk a dobogó közvetlen közelében, előnyünk 2 pont az ötödik Ferencváros előtt és 3 pont választ el a harmadik Kispesttől. Vasárnap 18 órától a kilencedik Kecskemét ellen folytathatjuk a remek tavaszi sorozatot, az Etelka sori sportcsarnokban.

Zsadányi Sándor: A tabella első helyezett Eger ellen már megmutattuk, hogy képesek vagyunk bravúros eredményt elérni, igaz akkor a végét elszúrtuk a meccsnek. Most nem lehetek elégedetlen, mert a második helyezett otthonában tudtunk nyerni. Védekezésben rendkívül jó teljesítményt nyújtottunk, a kapuban Dobó Móni remekelt, de a támadásaink miatt van egy kis hiányérzetem. Külön szeretném kiemelni, hogy szakmai igazgatónk, Laluska Balázs ismét nagyon sokat segített a felkészülésünkben, aminek nagy szerepe volt az újabb bravúrban. 

Kézilabda NB I/B női felnőtt-Kelet, 15. forduló
Pénzügyőr SE – PC Trade Szeged 20-22 (11-11)
Budapest, Pénzügyőr Sportcsarnok, 100 néző Vezette:Gáspár, Vörös
PC Trade Szeged: 
Dobó – Szabó F., Speth 8, Bató 2, Szécsi 1, Miklós 3, Mikó 4. Csere:Gyovai (kapus) Vér, Zsikó 4 (2), Frányó, Csoknyai
Vezetőedző: Zsadányi Sándor.
Hétméteres:
 3/2 ill. 5/2.
Kiállítás: 6
perc ill. 10 perc. 

Friss híreink

Csonka szezont ...

Április 08, 2020

Nőnapi győzelem, ...

Március 10, 2020

Kézilabda? Az ...

Március 05, 2020